Ваше ім'я: *

Ваш email *


Шлюб: у яку брехню ти повірила?

Читаю зараз книжку Елдріджів “Любов і війна”… Про християнські подружні стосунки. “На якому розділі ти зараз, на ЛЮБОВІ чи на ВІЙНІ?” – запитаєш ти. Що ж, їх не можна розділити.
Тут я хочу поділитись тим, що я дізналась із книжки про угоди, які ми складаємо.

Ми як християнське подружжя, як діти Божі, як люди, які люблять Христа ненависні ворогу. Він надзвичайно противиться тому, щоб ми встояли як шлюб. А ми люди поламані, от сатана й шукає слабких місць, щоб зруйнувати святий шлюб, яким мав би відображати стосунки Христа й Церкви.

Найбільше верховному обманцю вдається це робити через наші думки. Елдріджі називають їх угодами, які ми часто несвідомо складаємо з ворогом наших душ і з самими собою, своєю совістю. Ми як та риба, клюємо на приманку обману й ковтаємо її разом із колючим гачком.

Я впевнена, що кожна із нас може розпізнати в собі хоч якусь із цих думок, різного калібру, але усі з отрутою:

– Ненавиджу це в ньому.
– Який він зануда.
– Він мене грузить.
– Я одружилась з неправильним чоловіком.
– Насправді він мене не любить.
– Він завжди так чинить.
– Він ніколи не зміниться.
– Не напрягайся аж надто.
– Ситуація не зміниться на краще.
– Будь задоволена тим, що маєш.
– Це не варте зусиль, краще вже не пробувати.
– Більше ніколи не дозволяй себе образити.
– Більше ніколи йому не повірю.
– Хай він займається своєю справою, а я – своєю.
– Не треба було з ним одружуватись.
– Я була б щасливішою з іншим…

Ну що, впізнаєш себе?

Розпізнати неправду потрібно не через прочитання цього списку. Щоб по-справжньому розпізнати той обман, в який повірила ти, потрібно попросити Духа Святого, щоб Вн тобі промовив, щоб Він допоміг тобі почути й розібратись. І тільки з Ним можливо воювати й протистати брехні.

А як це зробити? Помолитися. Відректися від неправдивої думки, назвати її. Попросити Бога пробачити тобі, що ти довго з нею жила й носила її в серці. Особисто я думаю, що часто за такими обманами криється не просто зневіра у своєму чоловікові, у вашому шлюбові, а часто це “тиха” зневіра в Самому Богові, в тому, що Він може. Багато з нас хочуть бути “правильними дівчатками” й бояться сказати Богові відверто, що вони не вірять, розгніватись на Нього, як же ж – Він Святий!

Моє і твоє серце має кілька кімнат: деякі з них красиві, прибрані, там я зустрічаюсь з Ісусом і насолоджуюсь стосунками з Ним, приношу свої бажання Йому. А є кімнати темні, туди ще не пролилось Боже світло, туди я Бога не хочу пускати, найсокровенніше – це вже не до Нього. Я чіпляюся за свої угоди, двома з яких часто є “Це не варте зусиль, краще вже не пробувати” та “Будь задоволена тим, що маєш.”

А яку угоду склала ти? Запитай у Бога, повір, це варте зусиль, не можна зупинятись на півдорозі, не можна бути задоволеною, якщо ще не досвідчила життя в повноті, у Христі.