Ваше ім'я: *

Ваш email *


Снігова Королева

Історія Ганса Крістіана Андерсена “Снігова Королева”  починається з історією про дзеркало сатани і як навіть якщо маленька скалка розбитого люстерка потрапляє в очі чи в серце, то людина все бачить викривленим. Саме так і сталось із хлопчиком Каєм. Так сталось із кожним із нас, тільки насправді це не скалка, а гріх. Кожен з нас, згрішивши хоч би один раз у житті, вже не має чіткого бачення правди, поки ми не позбудемось гріха.
Цікаво, що також уособленням зла є Снігова Королева з її красивим царством криги, скутості, холодності. Під впливом гріха людина теж стає скутою сатаною і його царством, людина стає байдужою-холодною до добрих речей, перестає реагувати на світлі речі в повноті, так, як би вона це робила без гріха.
Серце Кая стало крижиною, і тільки той, чиє серце не вражене нею і чиї очі не затуманені склом сатани, може його врятувати, той, хто любить цього хлопчика і готовий віднайти його, не зважаючи ні на що. Такою людиною в казці була його названа сестра Герда.
Також Людиною і Богом одночасно в нашому житті є наш названий Брат і Господь Ісус Христос. Лише Він Єдиний не мав жодного гріха, тому Він Єдиний мав змогу врятувати нас, бо всі інші люди вражені цією найбільшою “хворобою”людства. Він вирушив у мандрівку, щоб віднайти нас. І цією мандрівкою була хресна дорога.
Кай грався в гру – написання слів, але хлопчик не міг написати слова “Вічність”, поки його серце було крижаним. Коли його знайшла і врятувала Герда, крижинка в його серці розстанула.
Завдяки порятунку Ісуса наші серця теж звільнені від гріха. Це не значить, що ми не грішимо, але гріх не має влади над нами. Завдяки тому, що Він нас врятував, слово “Вічність” написане на наших серцях.